Rendezvények

Záró konferencia Szabadkán

2014. április 23.

2014. április 23-án, Szabadkán került megrendezésre a projekt záró konferenciája, amelyet Maglai Jenő, Szabadka Város polgármestere és Dr. Solymos László, Szeged Város alpolgármestere nyitott meg. Az eseményen a projekt eredményei kerültek bemutatásra. A projekt keretében, Raichle Ferenc munkásságáról elkészített monográfiát és a „Századfordulós ékkövek” című könyvet, valamint a projekt megvalósításáról szóló PR filmet is megtekinthették a résztvevők.

Sajtótájékoztató

2014. március 27.

A projekt keretében megvalósult eredmények kerültek bemutatásra a március 27-én, Szegeden megrendezett sajtótájékoztatón.

Szabadka – workshop

2014. március 20.

Szabadkán került megrendezésre a projekt keretében a negyedik workshop. Az esemény témája a műemlékvédelem és a védett városközpont rendezése volt, illetve bemutatásra kerültek a szabadkai Zsinagóga homlokzat-felújítási tapasztalatai és a szegedi Schaffer-palota tervezésének sajátosságai is.

Zenta – Szecessziós kiállítás

2014. február 21.

Zentán 2014. február 21-én nyílt szecessziós fotókiállítás, amelyen Szeged, Szabadka, Palics és Zenta szecessziós épületeinek legszebb részleteivel, a tervező Raichle J. Ferenc és kortársai különleges építészeti formavilágával ismerkedhettünk meg. A kiállítást Zenta Város polgármestere nyitotta meg.

Workshop

2013. november 26.

A projektmenedzsment tagjai és a projekt résztvevői számára került megrendezésre 2013. november 26-án a 2. szegedi workshop. Az esemény főbb témái a projekt megvalósítás aktuális kérdéseinek, a Gróf-palota tetőfelújításával, ill. a Schaffer-palota tervezési feladatával kapcsolatos tapasztalatok megvitatása voltak. A résztvevők megtekintették a Gróf Palota felújítási munkálatait.

Workshop

2013. október 25.

2013. október 25-én a projekt résztvevői számára workshopot tartottak Szabadkán. A workshophoz vitatémaként szolgáltak a régi, védett épületek felújítási folyamatához kapcsolódó témák, ezt követően pedig megtekinthették a résztvevők a Városi Múzeum szecessziós kiállítását és a szabadkai Zsinagógát.

Tanulmányút

2013. október 8. – 2013. október 9.

2013. október 8-án és 9-én került sor a szecessziós tematikus útvonalat bejáró tanulmányútra, amely keretében Magyarország és Szerbia városait járhatták be a résztvevők. Az út első napján Szeged szecessziós épületeit látogatták meg, a második napon pedig Palics, Szabadka és Zenta turisztikai látványosságai kerültek megtekintésre.

Konferencia

2013. szeptember 24.

Szegeden 2013. szeptember 24-én került megrendezésre a projekt szakmai konferenciája, szecessziós témában. A konferencián bemutatásra került a szecesszió építészettörténeti és művészettörténeti szempontból, valamint az építészettörténeti kutatás és turisztikai tanulmányút és a szabadkai Zsinagóga felújításával kapcsolatos kihívások ismertetése is megtörtént.

Workshop

2013. május 23.

A projektben részt vevők számára workshopot rendeztek Szegeden 2013. május 23-án. A workshop témája az építészettörténeti kutatás és fotózás, a kiadványok előkészítéséhez, valamint a konferencia és tanulmányút szervezéshez kapcsolódó kérdések voltak.

Nyitórendezvény

2013. április 5.

A projekt nyitórendezvényére Szegeden került sor 2013. április 5-én, ahol bemutatásra került a projekt célkitűzése, a megvalósítandó tevékenységek és a várható eredmények.

Projekt menedzsment találkozó

2013. március 5.

A projekt menedzsment tagjai megbeszélést tartottak 2013. március 5-én a projektet érintő kérdések tisztázása, valamint a nyitórendezvény megszervezéséhez kapcsolódó feladatok megbeszélése céljából.